Iris bjuder på några små tips som kan få dina blommor att må ännu bättre.

BUKETTER
Ge alltid stjälkarna en ny snittyta med en kniv, så att blommorna kan suga åt sig maximalt med vatten. En bra fingervisning om vilken temperatur vattnet ska ha är att mjuka stjälkar (t ex tulpaner) vill ha kallt vatten. Hårda stjälkar och grenar mår bäst i varmt vatten. Mellanhårda sjtälkar och mixade buketter föredrar ljummet vatten. Snittblomsnäring är också bra och gör att blommorna klarar sig ett par dagar extra. Ett alternativ till näring är att byta vatten ungefär varannan dag vilket också förlänger blommornas livslängd.

SNITTBLOMMOR (arrangerade i oasis)
Många sorters snittblommor dricker mycket vatten, så var noga med att fylla på vatten med jämna mellanrum. Varannan dag är ett bra intervall.

KRUKVÄXTER
Var sort kräver sitt men generellt kan man säga att de flesta blommande och suckulenta växter vill ha en ljus och solig placering. Generellt kan man säga att gröna växter, med stora mörkgröna blad, vill ha mindre ljus än de med små ljusgröna och brokiga blad. Blommande säsongsväxter ger man regelbundet näring och gröna växter behöver extra näring när de har sin växtperiod.

Har du fler funderingar, kom gärna in i butiken så hjälper vi dig. Eller slå en signal så svarar vi där också.

© Iris 2010